marknadsföring

Ibland känner jag mig som en dålig reklamfilm. För typ tvättmedel. När reklamen går på tv ser man ett stort ljust hus, en lycklig familj och i förgrunden en vacker, tillitsfull och kärleksfull kvinna som inte kan tänka sig något roligare än att tvätta åt familjen. Men när man väl kommer hem med det nya tvättmedlet blir det inte ett dugg roligare att tvätta och livet blir inte automatiskt ljust och lätt heller som det framställdes i annonsen. En besvikelse.

Utåt sätt på krogen och på fester tar man fram det tunga artilleriet, ler stort, skrattar där det förväntas av en och frågar frågor som får personen att känna sig väl till mods. Inte alltid för att man är intresserad utan mer för att det förväntas av en och jag vet att jag kan. Ibland kännas det som jag kan spelets regler utantill, så bra att inget känns äkta längre… falsk marknadsföring. 

Men när man väl kommer nära någon och det börjar närma sig någon slags vardag, försvinner illusionen och ett trött osminkat ansikte syns som inte alls är intresserat av inställsamma skratt utan istället kräver egen feedback och bekräftelse. Då blir det med ens inte alls lika intressant längre. Detta får mig att känna mig falsk, jag gick från något värt att satsa på till en besvikelse… som tvättmedlet

Fast ju mer tankeverksamhet jag ägnar ämnet ju argare blir jag och kommer och tänka på en dikt av Edith Södegran jag läste på gymnasiet. 

ur “dagen svalnar…” fjärde versen.

Du sökte en blomma

och fann en frukt

Du sökte en källa

och fann ett hav

Du sökte en kvinna

och fann en själ-

            du är besviken.

 

OBSOBSOBSOBS inget personangrepp endast samlade erfarenheter! OCH har säkert gjort samma sak själv utan att vara riktigt medveten. när det väl kommer till kritan så har väl alla ett litet svinigt drag inom sig, självbevarelsedrift överlevnadstaktik?? eller ren svinighet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: