nytt år, nya tag

ok nu är jag mer peppad inför det nya året och som alltid är nyårslöftet att ta tag i sitt liv. för min del betyder det att ta tag i träning och kost. framför allt konditionsträningen även om det är hundra gånger roligare att träna styrkepass =(

jag gör upp sådanna här planeringar nån gång varannan månad ungefär, följer dom en månad kanske tappar lite för att får annat att göra och helt plötsligt har jag inte tränat på en vecka och sen gör man upp en ny planering men nya skyhöga mål som håller ungefär lika länge. men jag tänkte om jag gör planeringen offentlig här på bloggen så har jag något att bevisa inte bara för mig själv utan även för er, lite extra press är inte fel OCH vad jag behöver.  så från och med nu kommer detta även att bli lite av en träningsdagbok… långtråkigt för läsaren kanske men nyttigt för mig.

när jag vid första tillfället träffade en personligtränare på friskvågen kom vi fram till att min kondition var dålig (om jag ska skylla på något skyller jag på jobbet, som då gick ut på att sitta still 12h om dagen) men iallafall muskelstyrkan var normal och BMI normalt men om jag ska nå mina mål som för närvarande är inträdes proven till Polishögskolan (2 km på tio minuter, harres test, lyfta en 77kg tung docka samt simning) behöver jag löpträna i massor! men även gå upp i muskelmassa=gå upp i vikt, vilket har visat sig lättare sagt än gjort. dom perioder i höst då jag tränat som mest har de vart grymt svårt att ens hålla vikten (ett problem jag aldrig tidigare haft och tillochmed blivit irretarad för att folk klagat över. men man känner sig ganska maktlös i den situationen också… eller man känner sig maktlös i alla situationer där man har ett mål men det går tvärs emot)

så med detta vill jag ha sagt att jag ska träna och äta som en idiot kommande månader

frukost: havregrynsgröt m. banan samt macka med keso och skinka

mellanmål: frukt och knäckebröd m. hommus avokado el likn.

lunch: protein rikt. fisk eller kyckling

mellanmål: keso m tillbehör (fruktsallad eller matigare med skinka, morot el. likn.)

kvällsmat: tråkigaste för att de alltid äts ensam… =( menmen ägg och potatis kokt och mosat. tonfisk macka eller smothi på yogurt bär och havregryn. soppa är gott att äta på kvällen också, kräver inte så mycket av en.

och så till träningen imorgon är det onsdag och en heldag på IKEA med mor men gymet har öppet till halv fyra så jag borde hinna en sväng därom också med kondition på löbandet och lite styrka.

onsdag: vilodag.. eller nja gif second hand med pappa…

torsdag: snabb promenad till gymmet, löpband 40 min promenad hem

fredag: sara om dom fortfarande har boxing och flowin i följd, är du på?

lördag: vila, promenad.

söndag: kondtition medeltempo 

 

oj har du orkat dig ända hit ner 😉 måste säga att jag är imponerad! hädanefter blir det en veckorapport om träningen och mest för min egen skull som sagt.

ska passa på att tacka för ett synnerliget trevligt nyår det var roligt att vi för en gångsskull kunde samlas så många! superskoj var det verkligen!

Advertisements

2 Comments »

  1. sandra Said:

    vilken bra idé! go ammanda ! 😀

  2. Sara Said:

    Visst är jag på 🙂 fredag box +flo+bastubad och tisdag box+x+bastubad 😉 bastun e d viktigaste..
    Vill du inte äta ensam varje dag kan jag äta med dig nån dag. Bara att slå en pling.
    tjingeling


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: